Napolitansk pizza

Din pizza med pesto. Det sies at pizzaen opprinnelig stammer fra Napoli og området omkring. Pizzaen ble laget med det man hadde rikelig av, nemlig tomater og ost. Vi har her lagt til pesto for ekstra smak og farge.
Over 60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Pizzadeig

  • 0,5 pk gjær
  • 2 dl lunkent vann
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 350 g hvetemel

Pizzafyll

Fremgangsmåte

  1. I ovn ved 225°C i ca. 15 minutter.
  2. Rør gjæren ut i det lunkne vannet, tilsett olje og salt og elt deigen sammen med mel til den er blank og smidig. Dekk deigen med plast og la den heve til minst dobbel størrelse, minst 1 time.
  3. Elt deigen og kjevle den tynt ut. Legg leiven på bakepapir på stekebrett.
  4. Smør over et tynt lag med pesto. Skjær osten i skiver og fordel dem på pizzaen.
  5. Skyll og del tomatene i to (veldig små tomater kan være hele) og fordel dem over pizzaen.
  6. Dryss på salt og pepper.
  7. Stek pizzaen midt i ovnen ved 225°C i ca. 15 minutter til den er gjennomstekt og fristende.
Her finner du oppskriften på pesto
Del på Facebook